Utveksling Minnesota

Dansekunst i grenland har sammen med Telemark fylkeskommune etablert et utvekslingsprogram for samtidsdans med TU Dance Center i Minneapolis/St. Paul, USA.

Telemark fylkeskommune har gjennom mange år hatt samarbeid med Minnesota og har ønsket å etablere et prosjekt innen moderne dans/samtidsdans. Tine Fossmo fra DiG og Line Ruud Ørslien fra Telemark fylkeskommune var i Minneapolis i januar 2017 for å gjøre research for et eventuelt utviklingsprogram. Mange scenekunstnere ble presentert under besøket, og valget falt på TU Dance Center. Dette senteret og kompaniet har svært høye kunstneriske kvaliteter og faglig presisjon, og er veletablert og forankret i det store kunst- og kulturmiljøet i Minneapolis.

Hensikten med prosjektet er kompetanseheving for begge aktører. Prosjektet vil gå over en periode på tre år. Første året er et pilotprosjekt hvor vi har fokus på workshops. Senere i prosjektet vil vi ha fokus på samproduksjoner og det er ønskelig å lage et kunstnerisk prosjekt sammen med koreograf Uri Sands med dansere fra både Minneapolis og Telemark/Vestfold.

TU Dance Center ble etablert i 2004 i Minneapolis/St.Paul. Senteret har et profesjonelt dansekompani med ti dansere. Kompaniet viser i hovedsak moderne dans og samtidsdans, men jobber i tillegg med klassisk ballett, afrikansk og urban dans. Repertoaret omhandler originale oppsetninger av Uri Sands, samt av andre velrennomerte koreografer. Kunstneriske ledere for kompaniet, Toni og Uri Sands, kommer fra det verdenskjente kompaniet Alvin Ailey. Les mer om TU Dance her.

 

To av DiG sine dansere, Maria og Karine, vil i perioden 28. juli - 20. august befinne seg i Saint Paul. Her skal de besøke TU Dance Center og delta på et tre ukers intensivt sommerkurs sammen med koreografer og dansere fra kompaniet. Dette er første del av samarbeidet med TU Dance og oppholdet her vil danne grunnlaget for videre samarbeid. Følg med for både faglige og uhøytidelige oppdateringer, blogginnlegg, videoer og bilder fra oppholdet.

I begynnelsen av mai var vi så heldige å få besøk fra USA. Nærmere bestemt St. Paul, Minnesota og TU Dance. Det var Artistic Director og Master Teacher Toni Pierce-Sands og Artistic Director og Choreograph Uri Sands, samt en av kompaniets dansere som kom på besøk. Under sitt opphold hos oss skulle de holde workshops på Dansetorget, besøke danselinjene ved Thor Heyerdahl og Skien vgs. Det ble også en innføring og start på et kunstnerisk samarbeid mellom Uri Sands og fem dansere fra Telemark og Vestfold.

Spennende utvekslingsprogram for samtidsdans med TU DANCE i Minneapolis/St.Paul, USA.

DANSEKUNST I GRENLAND og TU DANCE skal utforske en samtale om kulturell identitet og særrett som har sprunget ut av et tidligere samarbeid. Intensjonen vil være en ny internasjonal danseproduksjon rundt temaet «de hvites privilegium».

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.