top of page

lør. 30. sep.

|

Ælvespeilet kulturhus

Dronninger

Un-Magritt Nordseth En feiring av den voksne danseren og en hyllest til alle dansekunstnere som har stått i dansekunsten over tid.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Dronninger
Dronninger

Tid og sted

30. sep. 2023, 18:00 – 19:00

Ælvespeilet kulturhus, Storgata 164, 3915 Porsgrunn, Norge

Om arrangementet

I Dronninger møter du dansere fra 53 til 74 år. De eldste har vært ledende i norsk dans gjennom mange år, og deler sine erfaringer etter noen års opphold fra scenen. Å bringe eldre danseres fortellinger til scenerommet, gir disse en stemme og et subjekt.

Den enkelte danser løftes frem gjennom en alternativ billedlig forståelse. Styrke, humor og sanselighet vil gi en motstemme til det sørgelige og sykeliggjorte man ofte forbinder med alder, og skal gi et etterlatt inntrykk av erfaring som en positiv ressurs og gi en inspirerende fremtidsoptimisme.  Vi lever i en usikker tid, og et godt samfunn kan måles på hvordan man håndterer de mest sårbare gruppene. Forfatteren Margareth Gulette skriver om alderisme i sin bok Ending ageism or How not to shoot old people. Hun ser på de sosiale strukturene og det hun beskriver som de sobre, subjektive påvirkningene alderismen har. Hun løfter også frem de bildene som produseres innen kunsten og i mediene, og bevisstgjør leseren rundt representasjon av alder i offentligheten.  - Sammenlignet med sexisme, rasisme eller transfobi, er alderisme den minst sensurerte og den mest aksepterte form for diskriminering. (–) Det smale nåløyefokuset på sykdom er en overveldende reduksjon av det aldrende mennesket. Det er som om det kunne forekomme menneskelige hendelser uten et følende subjekt. Margareth Gulette. 

Til minne om Kathrine Tolo.

Koreograf: Un-Magritt Nordseth  Dansere: Kjersti Kramm Engebrigtsen, Caroline Wahlström Nesse, Kari Anne Vadstenvik Bjerkestrand, Liv Hanne Haugen og Ingunn Rimestad  Prøveleder: Lise Nordal Komponist: Rune Rebne  Lysdesigner: Martin Myrvold  Scenograf/videokunstner: Sabina Jacobsson  Kostymedesigner: Maren Saedi   Maske: Stig Wedvik  Lydtekniker: Benjamin Knutsen Produsent: Cathe Sjøblom   Dramaturgisk rådgivning: Hege Randi Tørressen   Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus Støttet av: Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Viken Filmfond, Det Norske Komponistfond, Fond for utøvende kunstnere, Kulturrådet, Bergesenstiftelsen, Kunstnerforeningen og Oslo Kommune.  Co-produksjon: Dansens Hus Original besetning: Lise Nordal, Kjersti Kramm Engebrigtsen, Caroline Wahlström Nesse, Kari Anne Vadstenvik Bjerkestrand og Liv Hanne Haugen Premiere Dansens Hus 27. april 2022

Dele dette arrangementet

hel_logo_nora-rosa.png
bottom of page