top of page

fre. 30. sep.

|

Ælvespeilet Kulturhus

Tid for Dans Fagseminar

Dansekunsten - et bærekraftig yrke?

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Tid for Dans Fagseminar
Tid for Dans Fagseminar

Tid og sted

30. sep. 2022, 10:00 – 14:00

Ælvespeilet Kulturhus, Storgata 164, 3915 Porsgrunn, Norge

Om arrangementet

I lys av pandemien har det blitt klart at det er kompetanseflukt på en del områder og yrker, dansekunsten er intet unntak.

En undersøkelse gjennomført av Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen tidligere i år avdekket at hele 40 prosent av norske dansere og koreografer har byttet eller vurdert å bytte yrke i løpet av pandemien.Undersøkelsen viser også at norske dansere hadde mye lavere inntekt enn gjennomsnittet i Norge før pandemien.

Hvordan er det egentlig å leve som dansekunstner i Norge i dag? Hvilke muligheter har man? Hva må endres og hva skal til for å lykkes?

Med årets fagseminar setter NORA fokus på dansekunsten som yrke.

Det blir ulike foredrag og diskusjoner. Vi får også møte unge dansere som driver i det frie feltet som både dansere, koreografer og produsenter for sine egne forestillinger. En av disse er Astrid Mæland som viser sin forestilling WORKSPACE som en del av seminaret.

Fagseminaret passer for alle som arbeider med dans og scenekunst, danseelever og studenter og kulturlivet forøvrig.

Program for dagen

10.00-11.30

- Velkommen og introduksjon ved NORA

- Foredrag ved Kristine Karåla Øren og Kristine Grimsrud fra Norske Dansekunstnere; om næringskjeden, utfordringene og mulige løsninger.

- Foredrag ved Tone Øvrebø Johannessen fra Skuespiller- og danseralliansen, som er arbeidsgiveren som legger tilrette for bærekraftige kunstnerkarrierer.

11.30-12.15

Pause og muligheter til å kjøpe lunsj i kaféen

12.15-13.15

Panelsamtale

Hvordan leve som dansekunstner? Vi har invitert unge dansekunstnere fra det frie feltet til å snakke om utfordringer, muligheter, ønsker og håp for egen yrkeskarriere.

13.30-14.00

Forestillingen WORKSPACE av og med Astrid Mæland

WORKSPACE

Med utgangspunkt i de utallige stereotypiske fremstillingene av kvinneskikkelsen i litteraturen har Astrid Mæland laget en solo som bruker humor, koreografi, et samtale-format og improvisasjon. Scenen er hennes arbeidsrom, en egen verden. Hvorfor har ikke kvinner større påvirkning på og anerkjennelse i litteratur og kunst? WORKSPACE er en hyllest til kunstverdenens kvinner. La oss alle ta mer plass, i alle slags rom.

WORKSPACE har blitt støttet av Porsgrunn Kommune og Grenland Friteater, med residensopphold hos Grenland Friteater / Teaterparken vinteren 2022. Forprosjektet til WORKSPACE ble vist på Dans/5 i august 2020 og forestillingen hadde urpremiere hos Grenland Friteater 24.mars 2022.

Koreograf, utøver og kunstnerisk leder: Astrid Mæland 

Komponist: Daniiel Filipe // Daniel Felipe Sørensen 

Ytre øye: Tor Arne Ursin, Geddy Aniksdal 

Stemmecoach: Anette Röde Hagnell 

Foto: Hans Petter Eliassen 

Billetter

  • Fagseminar

    Arrangementet er gratis. Book billett for å garantere deg plass.

    kr 0,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

hel_logo_nora-rosa.png
bottom of page