top of page

Året som var 2023

2023 har vært et begivenhetsrikt år for NORA med blant annet åpning av nye kontorer og residensboliger på Tømmerkaia i Skien. I tillegg har vi gjennomført Dialogscenen, Tid for Dans og gjestespillet Grått. Sist men ikke minst er vi også med på etableringen av den nye stiftelsen Kulturøya, hvor vi sammen med Teater Ibsen, Blackbird, Skien vgs og Spriten skal jobbe for økt kunstneriske og kulturelle aktiviteter på Klosterøya.


Innflytting og offisiell åpning av nye kontorer og 2 residensboliger på Tømmerkaia i Skien

Innflytting og offisiell åpning av våre nye kontorer og residensboliger på Tømmerkaia i mars/april 2023 var en stor milepæl for NORA, som inntil i våres ikke har hatt noe fast tilholdssted. Det ble feiret med kake, bobler og dans - på plass var ulike støttespillere, politikere, kommune og fylkeskommune og selveste ordføreren.

Med 2 nye flotte residensboliger og avtale om dansestudio ved Skien kulturskole så kunne vi oppgradere vårt residenstilbud. Les gjerne mer om dette her: https://www.noradans.no/residenser


Barnas Kunstfestival

Barnas Kunstfestival ble avholdt lørdag 4. februar 2023 på Ælvespeilet i Porsgrunn. Forestillingen som spilte var: Sangboka av Eriksen og Halle, Flekker av Yaniv Cohen, Bibliotek-Karens Bibliotek av Sagliocco Ensemble og Økohelter av Sticky.


Dialogscenen

Helgen 2.-4. juni 2023 avholdt vi Dialogscenen på Ælvespeilet i Porsgrunn. Det var 4 ulike innslag på arbeidsvisning. Dansekunstnerne som deltok var Astrid Ødegård og Tuva Ring; Chollada Phinitduang og Pål Luis Sanches-Paredes; Edwin Cabascango og Eduardo Tamayo; Emma Jansen og Laura Perrot.Veiledere var Inger Cecilie Bertràn De Lis og Siri Jøntvedt. Dette kan du lese mer om her :https://www.noradans.no/post/et-tilbakeblikk-på-dialogscenen-denne-helgen


Tid for Dans 2023

Tid for Dans 2023 ble avholdt på Ælvespeilet 28. - 30. september 2023. Vi hadde fire flotte danseforestillinger: Tabanka Dance Ensemble: Jazz Ain't Nothing but Soul, Panta Rei Danseteater: Make me Dance, Sterud og Kongsness: Butch Tribute og Un-Magritt Nordseth: Dronninger.


I tillegg til var det Fagseminar, fredag 29. september - med fokus på dansens utvikling frem til i dag og inn i fremtiden - dette besto av blant annet foredrag om dansekunstens utvikling i Norge ved Sigrid Øvreås Svendal og Marianne Albers, arbeidsvisning av Kompani Kontra og en panelsamtale med Tine Fossmo, Anita Vilenica, Ann-Christin Berg Kongsnes og Sigrid Øvreås Svendal. Les mer om detaljene her: https://www.noradans.no/post/tid-for-dans-2023GRÅTT av Hilde Ingeborg Sandvold

Søndag 3. desember spilte GRÅTT på Sliperiet i Larvik.

Hilde Ingeborg Sandvold er danser og koreograf fra Porsgrunn. Hun har laget kompanibestillinger for Corpus ved Det Kongelige Teater, og flere soloverk, blant dem «Dans, for Satan» valgt til Aerowaves og Ice-hot 2018 og helaftensverket «GRÅTT» (2021). Som danser har hun samarbeidet med et stort antall koreografer over hele Europa. For øyeblikket er hun å se i Oona Dohertys «Navy Blue», på turné i Europa og Nord-Amerika.

Les mer om forestillingen her: https://www.noradans.no/event-details/gratt-2


Stiftelsen "Kulturøya"

Med flyttingen til Skien så er det helt naturlig for NORA å strekke seg ut mot og samarbeide med de andre kulturaktørene på Klosterøya. Jevnlige møter med Teater Ibsen, Blackbird, Skien vgs. og Spriten har ført til opprettelsen av stiftelsen "Kulturøya", hvor vi sammen skal "legge til rette for å skape opplevelser, utvikling, vekst og deltakelse gjennom ulike kulturaktiviteter på Klosterøya". Vi gleder oss til å videreutvikle dette samarbeide og dermed kunne tilby nye og spennende opplevelser til vårt publikum.
Comentários


hel_logo_nora-rosa.png
bottom of page